Звільнено з посади голову Вовчанського районного суду Харківщині, яку обвинувачують у державній зраді

Прокуратура продовжує вживати всіх можливих та необхідних заходів для звільнення з посад суддів, які співпрацювали з ворогом.
Харківською обласною прокуратурою було подано дисциплінарну скаргу стосовно голови Вовчанського районного суду Харківської області.

27 лютого 2024 року Вища рада правосуддя звільнила її з посади на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.
Рішенням Другої Дисциплінарної палати ВРП від 24 січня 2024 року суддю притягнуто до дисциплінарної відповідальності за вчинення істотного дисциплінарного проступку та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади судді.

Нагадаємо, суддя добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками, які окупували м. Вовчанськ. Завдяки її сприянню було утворено незаконний судовий орган — «Волчанский районный суд Харьковской области». Зрадниця обійняла у ньому посаду «председателя».

Вона провела збори працівників суду, де агітувала працювати на окупантів. Зрадниця також додала, що вона буде проходити курси підвищення кваліфікації суддів безпосередньо на території рф, а після повернення — особисто прийматиме іспит від кожного працівника на знання російського законодавства.

Суддя повідомила, що для роботи у суді під її головуванням необхідний паспорт громадянина рф та закликала підлеглих якнайшвидше його отримати. У приміщенні суду зрадниця навіть організувала пункт приймання документів для отримання російських паспортів.

Після деокупації Вовчанська зрадниця разом з російськими військовими втекла на територію держави-агресора. Їй інкриміновано державну зраду, справу розглядає Київський районний суд м. Полтави.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...