Ціна на російську нафту впала нижче $60 за барель

Вдруге з початку осені ціна на сорт російської нафти знизився нижче $60 за барель.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту. Про це повідомляє агентство Reuters.

На початку тижня світові ціни на нафту знизилися приблизно на $6 – до $74 за барель. Це сталося через погіршення прогнозів щодо попиту на 2024-2025 роки з боку ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). Додатковим фактором було повідомлення про те, що Ізраїль не має наміру атакувати нафтові об’єкти в Ірані у відповідь на ракетний удар. Разом зі світовим ринком впала і ціна на Urals, на яку також вплинуло зростання фрахтових ставок і збільшення дисконту в індійських портах у жовтні.

Ціна Urals вдруге з вересня опустилася нижче $60 за барель, коли котирування Brent тимчасово знизилися нижче $70, що стало мінімумом з 2021 року, і російська нафта подешевшала до $59.

Раніше повідомлялося, що експорт нафтопродуктів з Росії відновився у першій половині вересня завдяки збільшенню поставок дизельного пального та мазуту через покращення темпів переробки.

Разом з тим, через зниження цін на нафту доходи Росії від експорту впали до найнижчого рівня з лютого.

Аналіьтики раніше повідомляли, що минулого року прибутки найбільшої російської корпорації «Газпром», яка контролюється Кремлем, суттєво знизилися у Північному морі. Це сталося через санкції з боку ЄС та запровадження податку на надприбутки.

Раніше фінансові експерти та аналітики розповіли про те, чи зможе Трамп, у випадку свого президентства, знизити світові ціни на нафту до $40 за барель. // Главком

You may also like...