На дорозі між двома селами на Київщині знайшли тіла 37 цивільних – Wall Street Journal

Крім понівечених автомобілів із білими пов’язками на дзеркалах та написом “Діти”, на дорозі також були виявлені загиблі цивільні з вогнепальними пораненнями.

На дорозі протяжністю 7 км між селами Мотижин і Ясногородка в Київській області знайшли тіла 37 людей.

Окупанти розстріляли мирних місцевих мешканців \ скриншот з відео

Окупанти розстріляли мирних місцевих мешканців \ скриншот з відео

Про це повідомило видання The Wall Street Journal (WSJ).

Зазначається, що цивільні жителі, які намагалися виїхати, загинули в результаті обстрілів російських окупантів протягом березня.

WSJ зазначило, що дві інші дороги, які ведуть від Мотижина (Макарівський район) на північ, у перший тиждень війни стали місцем загибелі багатьох місцевих жителів. Тому вони спробували використати для евакуації дорогу, що веде на південний схід до Ясногородки (Фастівський район).

Журналісти вивчили відео з автомобільних реєстраторів, поговорили з очевидцями та дослідили прилеглу до дороги територію. Вони дійшли висновку, що російські війська обстрілювали дорогу з мінометів – принаймні такий інцидент потрапив на відео 3 березня.

Крім понівечених цивільних автомобілів із білими пов’язками на дзеркалах та написом “Діти”, на дорозі також були виявлені загиблі цивільні з вогнепальними пораненнями.

Волонтер Юрій Супруненко, який на під час обстрілів перебував у Мотижині, повідомив, що по дорозі на Київське озеро і далі метрів 700 у поле стояли російські установки, з яких було випущено дві ракети.

Російські війська займали деякі райони Київської області протягом місяця – з кінця лютого до кінця березня. За даними українських правоохоронних органів, за цей час у районі було вбито понад 1200 мирних жителів.

УНІАН

You may also like...