СБУ повідомила про заочну підозру російському генералу, який командував захопленням Херсонщини

Служба безпеки зібрала доказову базу на російського генерал-лейтенанта Якова Резанцева – командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу країни-агресора.

24 лютого 2022 року він особисто віддав наказ підпорядкованим підрозділам російських військ на захоплення Херсонської області.

Під його командуванням окупаційні угруповання рф вторглися до південного регіону України з території тимчасово окупованого Криму.

За даними слідства, саме Резанцев наказав за будь-яку ціну захопити стратегічно важливий аеродром у Чорнобаївці.

Також загарбники виконували вказівку російського генерала щодо здійснення масованих повітряних атак на цивільну інфраструктуру Херсонщини.

Крім того, у період окупації правобережжя області Резанцев організовував масові репресії проти учасників руху опору в регіоні.

За його наказом людей викрадали прямо посеред вулиці або з приватних авто під час перетину російських блокпостів.

У такий спосіб російський посадовець виконував завдання москви щодо поширення кремлівського режиму на півдні України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Резанцеву про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності. Де б не переховувався воєнний злочинець – його буде знайдено і покарано.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...