США та Британія передадуть Україні додаткову артилерію, радари, протикорабельні ракети та інше обладнання

Джо Байден після позитивного голосування Сенату за пакет допомоги для України анонсував передачу нашій державі додаткової артилерії, радарів та іншого обладнання.

Заяву американського президента опублікували на сайті Білого дому, повідомляє LB.ua.

Ракети Brimstone можна використовувати проти наземних і морських цілей, що швидко рухаються - Британія хоче передати Україні протикорабельні ракети Brimstone

фото: defence-ua.com

“Я аплодую Конгресу за те, що він направив світові чіткий двопартійний сигнал про те, що народ Сполучених Штатів разом із мужнім народом України захищає свою демократію та свободу. Ресурси, які я запросив, дозволять нам направити в Україну ще більше зброї та боєприпасів, поповнити власні запаси та підтримати війська США, дислоковані на території НАТО”, – зазначив Байден.

Президент США повідомив, що разом із союзниками та партнерами забезпечать “безпеку, економічну, продовольчу та гуманітарну допомогу, яка надходить в Україну, по всьому регіону та по всьому світу, і ще більше зміцнимо Україну як на полі бою, так і за столом переговорів”.

“Сьогодні я оголошую про черговий пакет допомоги у забезпеченні безпеки, який надасть Україні додаткову артилерію, радари та інше обладнання, яке вони вже ефективно використовують на полі бою. Ця зброя і спорядження вирушать прямо на передові лінії свободи в Україні і підтвердять нашу рішучу підтримку мужньому народу України, який захищає свою країну від агресії Росії, що триває”, – наголосив Байден.

Держсекретар Ентоні Блінкен уточнив, що дає дозвіл на десяте вилучення додаткового озброєння та обладнання для оборони України із запасів Міністерства оборони США на суму до 100 мільйонів доларів.

Також у Пентагоні уточнили, що пакет допомоги включає 36 контрбатарейних радарів та 18 гаубиць. Відправка цієї зброї розпочнеться негайно.

Нагадаємо, 19 травня Сенат США схвалив надання Україні екстреної військової та гуманітарної допомоги в розмірі 40 мільярдів доларів.

***

Британія передасть Україні протикорабельні ракети, дрони та артилерію для ЗСУ

Велика Британія надасть Україні ще 1,3 мільярда фунтів стерлінгів у вигляді військової підтримки та допомоги.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, пише LB.ua.

Сьогодні Борис Джонсон та Володимир Зеленський провели телефонну розмову, під час якої вони обговорити низку питань, зокрема військову підтримку та глобальну продовольчу безпеку.

Також Джонсон висловив захоплення відважними захисниками Маріуполя та закликав Росію гідно та поважно ставитися до будь-яких військовополонених.

Британський прем’єр заявив про надання Україні додатково 1,3 мільярди фунтів стерлінгів військової допомоги й заявив про підтримку оборони, включаючи артилерію великої дальності, ракети “берег-корабль” і безпілотні дрони.

You may also like...