Вбив батька і поїхав в університет: празький вбивця стріляв зі снайперської гвинтівки по площі

Чеська поліція заявила, що вона шукала студента, який хоче вчинити самогубство перед тим, як сталася стрілянина з багатьма жертвами у Празі. На даний момент офіційно підтверджені дані про 15 загиблих, 24 поранених. У момент теракту деякі студенти вилазили з вікон та сиділи на карнизі: одна з дівчат зірвалася, вона стала четвертою загиблою під час нападу. За попередньою інформацією, коли до будівлі університету під’їхали десятки машин поліції, Козак застрелився.

У Чехії сталася найстрашніша масова стрілянина в історії. Що ми наразі відомо про стрільця, який забрав життя щонайменше п’ятнадцяти людей?  Спочатку він убив свого батька, потім пішов у університет, де продовжив вбивати. І тим самим спричинив найбільшу трагедію в історії Чехії.

Чеська поліція перевіряє причетність стрільця в Празі до нерозкритого вбивства в Клановицькому лісі на околиці Праги, де 15 грудня хтось застрелив 32-річного чоловіка і його двомісячну доньку.

Нападник на університет у Празі стріляв із гвинтівки з оптичним прицілом по людях на вулиці

Нападник на університет у Празі стріляв із гвинтівки з оптичним прицілом по людях на вулиці

Як зазначає видання, Seznam Zprávy, двадцятичотирирічний Девід К. з Кладенська навчався на факультеті мистецтв Карлового університету в Празі. Минулого року він отримав ступінь бакалавра історії – європейських студій. Цього року він отримав нагороду за випускну роботу.

«Він був тихим хлопчиком, інтровертом. Йому було з нами не дуже весело», – описав його один зі студентів, який закінчив разом з ним курс.  Інший його однокласник ходив з ним раніше в Малостранську гімназію: «Я пам’ятаю його смутно, він був на рік старший за мене, але він завжди був скоріше м’якою людиною, яка ні з ким не тусувалась».

Журналісти знайшли профіль з його іменем в соціальній мережі Telegram. Його заснували нібито на початку грудня, а дописи написані російською. У них автор спочатку пише, що профіль буде його щоденником і що він хоче вчинити шкільну стрілянину, можливо, навіть покінчити життя самогубством.

Останній пост датований 19 грудня, коли автор пише про нестерпний дзвін у вухах.

Поліція працює над можливістю того, що профіль насправді може належати вбивці, однак це не доведено. “Ми повинні перевірити весь профіль і оцінити інформацію”, – сказав начальник поліції Мартін Вондрашек.

Проте теорія про те, що це дійсно обліковий запис зловмисника, заперечується деякими експертами. Вони нагадують, наприклад, можливість в Telegram заднім числом редагувати дописи, а також вказують на ідеальну російську мову дописів, що передбачає носія мови.

За словами опитаного експерта, який не захотів назвати своє ім’я, стрілець мав паспорт на вогнепальну зброю і був клієнтом празького магазину зброї.

You may also like...