На Хмельниччині сільський голова та підприємець привласнили сотні тисяч бюджетних гривень

За процесуального керівництва Кам’янець-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру сільському голові у зловживанні службовим становищем та підробленні офіційного документа, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України) та підприємцю-підряднику у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану та службовому підробленні, вчиненому групою осіб (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що директор одного з кам’янецьких підприємств уклав договір із сільським головою на поточний ремонт тротуару в одному із сіл району.

Підрядник та замовник, у грудні 2023 року, підробили акт виконаних робіт, достовірно знаючи, що жодного ремонту не проводилось.

Своїми діями підозрювані завдали збитків державним інтересам на суму майже 200 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

You may also like...