Справу про замах «смотрящого» на уманського суддю передано до суду

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо готування до умисного вбивства судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на дані в системі «Судова влада».

Обвинувальний акт 15 жовтня надійшов до Уманського міськрайонного суду, в якому працевлаштований потерпілий суддя Василь Гончарук. Наразі суд зробив подання до Черкаського апеляційного суду для визначення правильної підсудності у справі. Наразі ще не відомо, який суд слухатиме цю справу.

Організатором вважається Ігор Сушков, так званий «смотрящий» за Уманню, який має погашені судимості за вимагання і розбій. За версією слідства, намір убивства судді зʼявився у Сушкова на початку березня 2024 року і він залучив виконавця — деякого Богдана Козака, про якого відомо, з його слів, що він веде підприємницьку діяльність.

За результатами негласних слідчих дій, чоловіки, нібито, вели розмови щодо готування вбивства судді. Підозрювані не довели задумане до кінця, тому що 19 березня їх затримали працівники поліції. У подальшому суд помістив їх під варту без визначення застави. Вони вину не визнають. У суді Сушков заявив, що взагалі не контактував із Козаком, а гранати йому підкинули, коли машина була на мийці і СТО.

Посягання на життя судді (ст. 369 ККУ) Сушкову і Козаку від початку не інкримінували. Скоєне розслідували як замах на вбивство за попередньою змовою групою осіб  (ч. 1 ст. 14, п. 12. ч. 2 ст. 115 КК) і незаконне поводженні зі зброєю та вибухівкою (ч. 1 ст. 263 КК). Мотивом посягання на суддю не вважається його професійна діяльність.

1 серпня Сушкову також повідомили підозру в поширенні злочинного впливу (ч.1 ст.255-1 ККУ).

За версією слідства, замах готувався на суддю Уманського міськрайонного суду Черкаської області Василя Гончарука, який з лютого 2016 року не має повноважень здійснювати правосуддя.

Гончарук як потерпілий розповів поліції, що замах на себе повʼязує лише з бізнесом батька, який є співзасновником підприємства, що займається обробітком землі та вирощуванням зернових культур.

You may also like...