Наиболее резонансные преступления и события на 08.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 437 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 679 (48,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 60 пограбувань, 4 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 43 особи. У правопорушників вилучено пістолет, 2 гвинтівки, 7 обрізів мисливських рушниць, 14 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 г вибухівки та 485 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 175 осіб, у яких вилучено понад 83 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 695 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Порушено 123 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 41 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 15 – у бюджетній сфері, 14 – у сфері приватизації, 13 – у паливно-енергетичному комплексі, 12 – у сфері банківської діяльності, 10 – в агропромисловому комплексі та 4 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 25 455 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 065 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 100 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 10 осіб загинула та 127 – травмовані.

У місті Горлівці Донецької області днями у своїй квартирі знайдено мертвим з ножовим пораненням живота 41-річного безробітного чоловіка. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 40-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень в квартирі потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря.

Одного із вбивць покарало провидіння…

У місті Ясинуватій Донецької області минулого тижня в покинутій будівлі було знайдено мертвим 69-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. За висновком судово-медичної експертизи, його смерть сталася внаслідок травми голови. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 30-річну жінку без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що вона та 31-річний раніше судимий житель Ясинуватського району, наприкінці січня цього року в зазначеній будівлі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому. Через декілька днів після скоєного раніше судимий чоловік від переохолодження тіла помер в одному з покинутих будинків неподалік.

У місті Алчевську Луганської області тиждень тому в своїй квартирі знайдено мертвими з ножовими пораненнями 46-річного господаря та його 48-річну співмешканку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 35-рычного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі проник до зазначеної квартири, вбив ножем господаря та його співмешканку й викрав телевізор, музичний центр і DVD-плеєр. Викрадене вилучено.

Ревнощі «змусили» натиснути на гачок пістолета…

У місті Одесі на вулиці було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням грудей 35-річного безробітного жителя міста Бердичів Житомирської області. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 36-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, пострілом із саморобного пістолета вбив потерпілого. Зброю вилучено.

«Гастролери» хотіли поживитись за рахунок … церкви

В місті Червонограді Львівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох жителів Красилівського району Хмельницької області віком 18 та 34 роки. Попередньо встановлено, що вони вночі зламали вхідні двері, проникли до приміщення церкви Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви й викрали дві ікони, ювелірні вироби та 650 гривень. Викрадене вилучено.

У Солом’янському районі міста Києва 49-річний громадянин Республіки Молдови, службовою вантажівкою МАН з напівпричепом, не вибрав безпечну дистанцію та швидкість руху й зіткнувся з автобусом ПАЗ, що рухався в попутному напрямку й перевозив 25 пасажирів. У результаті аварії отримали тілесні ушкодження три пасажири автобусу, їх госпіталізовано.

У місті Одесі 47-річний місцевий житель власною автомашиною “Фіат” при виїзді на головну дорогу порушив правила проїзду перехрестя й зіткнувся з тролейбусом у якому знаходились 12 пасажирів. Після зіткнення тролейбус виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв наїзд на дві припарковані автомашини та фасад житлового будинку. У результаті аварії отримали тілесні ушкодження три пасажири тролейбуса.

Податківці на Донеччині спланували подвійну аферу

У Ясинуватському районі на Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Державної податкової інспекції, які під час реалізації через товарну біржу майнового комплексу товариства з обмеженою відповідальністю, що перебував в податковій заставі, занизили його вартість. Унаслідок протиправних дій правопорушників вказаному товариству завдано збитки на суму понад 189 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На реконструкції будинків дехто «піднявся» на 405 тисяч гривень!

У місті Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця облдержадміністрації, який зависив об’єм виконаних товариством з обмеженою відповідальністю робіт з реконструкції двох житлових будинків й незаконно перерахував останньому понад 405 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

Одеситка-директор «заробила» на своєму засновникові 500 тисяч гривень

У місті Одеса працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, яка в січні цього року, без відома засновника зазначеного товариства, здійснила митне оформлення вантажу, який в подальшому передала в розпорядження приватному підприємцю. Унаслідок протиправних дій правопорушниці вказаному товариству завдано збитки на суму понад 500 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Комерційний директор провернув свою 350-тисячну «комерцію»

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито комерційного директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2005 році, зловживаючи службовим становищем, привласнив обладнання вказаного товариства на загальну суму понад 350 тис. грн. та незаконно його реалізував. Слідчими ГУМВС України в Харківській області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Пожежну безпеку чиновник забезпечував … хабарами

У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника ГУМНС України в області, який отримав 1 250 грн. та 50 доларів США хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення протипожежної безпеки. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Ківерцях Волинської області працівниками міліції затримано 32-річного чоловіка за місцем проживання якої вилучено 12,5 кілограмів макової соломки.

Водій планував стати «трамадольним» бароном!

У місті Білій Церкві Київської області оперативниками затримано 36-річного водія приватного підприємства, за місцем проживання якого вилучено 18 тис. пігулок сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.

У Солом’янському районі міста Києва правоохоронцями на вулиці затримано 37-річного громадянина Республіки Грузії у якого вилучено 1 грам метадону.

Нелегалів виявляють як у провінції так і в центрі

У селі Чернику Свалявського району Закарпатської області в будинку 53-річного місцевого жителя працівниками міліції виявлено та затримано групу нелегальних мігрантів у складі двох громадян Республіки Пакистан. Іноземців передано прикордонникам.

У Печерському районі міста Києва працівниками міліції у квартирі, власник якої з’ясовується, затримано групу нелегальних мігрантів у складі 12 громадян Ісламської Республіки Пакистан та двох громадян Республіки Індії. Іноземців передано СБ України в місті Києві.

ДЗГ МВС України

You may also like...