Криминальная хроника Украины на 11.06.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 576 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 651 (46,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 39 пограбувань, 13 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 487 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 145 осіб, у яких вилучено 14,4 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 005 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 141 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 56 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 944 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 14 осіб загинули та 175 – травмовані.

У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Азербайджанської Республіки та киянина. Попередньо встановлено, що вони вдень 6 червня на вулиці відібрали в місцевого жителя 3,3 тис. гривень.

У місті Ватутіне Черкаської області в результаті проведення спеціальної операції затримано двох місцевих жителів, у яких вилучено відповідно 800 та 200 пігулок “екстазі”.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони впродовж восьми останніх років, без отримання відповідного дозволу, організували несанкціоноване звалище відходів власного виробництва на земельній ділянці (площа 6,6 га) селищної ради, чим завдали збитки місцевій громаді на суму 1,3 млн. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державної установи. Вони в 2004 році, у порушення вимог Земельного кодексу України, незаконно передали житлово-комунальному кооперативу під приватну забудову 186 га сільськогосподарських земель, які належали державному підприємству. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 2,3 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника навчально-виробничого комбінату. Він отримав 800 грн. хабара від приватного підприємця за переустановлення агрегатів з автомашин, які належать зазначеному комбінату, на приватні автомашини. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...