Скоєний напад на колишнього ведучого програми «Діловий світ. Тиждень»

Вранці, 20 червня 2008 р. орієнтовно об 11.00 за адресою – Київ, вул. Тарасівська, 42 у під’їзді багатоквартирного будинку невідомі побили колишнього ведучого програми «Діловий світ.Тиждень» (Перший Національний телеканал) і нині співзасновника Агентства підтримки бізнесу «Help.Biz.Ua» Олега Пеліховського. «Невідомі, очевидно, чекали на мене. Їх було двоє. Перший пройшов повз. Інший йшов за ним за кілька метрів. Коли я опинився між ними, рапотов почалось побиття. При цьому один з них вигункув: «Будешь знать!…», – розповів О.Пеліховський. За його словами, зловмисники намагалися вирвати з рук портфель. Це їм майже вдалося – портфельна ручка відірвалась і речі розсипалися довкола. Попри те, що серед майна були гроші окремо та в гаманці, нападники їх не взяли. Одначе, забрали паспорт. Зловмисники завдали значних тілесних ушкоджень журналісту, після чого швидко утікли.

«Я переконаний, що це не була спроба пограбування. Я припускаю, що це було залякування з боку колишнього роботодавця», – підкреслив О.Пеліховський. Він також додав, що його партнер, з яким він заснував Агентство підтримки бізнесу – Володимир Тарнопольський безпосередньо отримував в усній формі погрози від колишнього роботодавця. «Мені було сказано так – тримайтеся. У червні вам буде…», – повідомив В.Тарнопольський.

За словами О. Пеліховського, він та його партнер володіють інформацією про справи колишнього роботодавця. «А тому я не виключаю, що завтра напад може бути скоєний і на мого партнера, на інших працівників Агентства. Тож, якщо будуть запитання у правоохоронних органів та у ЗМІ, ми, очевидно, зробимо кілька важливих інформаційних заяв», – підкреслив О.Пеліховський. Поки ж триватиме слідство, співзасновники Агентства в разі потреби готові відповісти на запитання колег-журналістів, і, ймовірно, найближчим часом організують з цього приводу прес-конференцію.

Роман Яненко

You may also like...