«100 баксів це вобще понти». На Житомирщині керівника апарату суду за хабарі увʼязнили на 5 років

Колишнього керівника апарату Коростенського міськрайонного суду Житомирської області визнали винним у підбурюванні до надання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 17 лютого.

У 2018 році у суді перебувала кримінальна справа про крадіжку велосипеда. Мати імовірного злодія хвилювалася, щоб його не посадили, бо він уже неодноразово судимий. Жінка попросила допомоги в знайомого, який, у свою чергу, товаришував із керівником апарату суду, в якого поцікавився перебігом справи.

Працівник суду начебто сказав, що за умовний вирок треба за його посередництва дати по 100 доларів судді, прокорурові і таку ж суму йому.

Діалог, зафіксований під час НСРД:

— Ну з цим йди сюда ближче, дивися така тема прокурор у курсє і ця у курсє, я думаю треба той 100 баксів дать і той 100 баксів дать.

— Я поняв.

— І всьо ну і там шо нам ми заробим.

— Мг.

— Ну 100 баксів це вобще понти.

— То сам знаєш це не цена.

— Ну то ти їй скажи сто баксов я думаю, (незрозуміло) ну і бери по сто баксов чи не багато буде?

15 лютого 2018-го відбулася передача грошей в еквіваленті 9000 гривень. Одразу після цього керівника апарату суду затримали і вилучили мічені купюри. Вважається, що ані з суддею, ані з прокурором він не планував ділитися.

Дії квалфікували як заволодіння коштами шляхом обману, а також підбурювання до передачі неправомірної вигоди.

Суд переконався, що обвинувачений спонукав надати грошову винагороду судді, прокурору, а заявник мусив погодитися, думаючи, що той має вплив на суд і доможе звільнити його знайомого від відбування тюремного покарання.

Від відповідальності за шахрайство у виді обмеження волі обвинуваченого звільнили, тому що з моменту скоєння кримінального проступку і до дня набрання вироком законної сили минуло три роки.

Водночас за підбурювання до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі.

Обвинуваченому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою, взявши його під варту із зали суду.

You may also like...