15 років ув’язнення отримав «кріт» російського ГРУ, який шпигував на оборонному заводі Києва

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один російський агент, який діяв у Києві. Зловмисник шпигував за переміщенням українського озброєння у напрямку східного та південного фронтів.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 50-річний місцевий житель, який працював на воєнну розвідку рф.

Для виконання ворожого завдання він влаштувався до одного із столичних заводів, який виконував державні оборонні замовлення.

Також зрадник відстежував наслідки повітряних ударів агресора по території регіону та «зливав» відповідну інформацію російському куратору.

Контррозвідники Служби безпеки завчасно викрили ворожого поплічника, задокументували його розвідактивність і затримали у результаті спецоперації у Києві на початку лютого 2023 року.

За матеріалами СБУ суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як встановило розслідування, агент потрапив у поле зору окупантів через своїх знайомих з росії, з якими підтримував контакт.

Щоб отримати інформацію про наслідки ворожих «прильотів», фігурант їздив по місту і приховано фотографував пошкоджені будівлі столиці з прив’язкою до місцевості.

Отримані розвіддані він месенджером пересилав російському куратору, який далі «звітував» до головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру).

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...