Директор товариства надавав протиправні послуги з конвертації з річним обігом у ₴130 млн.

За процесуального керівництва прокурорів Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору приватного товариства у службовому підроблені та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом у великому розмірі (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209 КК України).

Встановлено, що в червні 2020 року підозрюваний зареєстрував на себе товариство, при цьому займатися підприємницькою діяльністю він не планував.

Натомість “підприємець” вирішив надавати послуги з конвертації коштів.

В подальшому клієнти “конвертаційного центру” перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольного підозрюваному товариства. Надалі частину грошей переводили на карткові рахунки фізичних осіб начебто як повернення безвідсоткової фінансової допомоги товариству. При цьому власники цих рахунків жодної фінансової допомоги його товариству не надавали.

У період 2020-2021 років встановлені в ході слідства люди за вказівкою підозрюваного зняли готівку в банкоматах на суму 10,3 млн. гривень.

Загалом за весь час протизаконної діяльності на рахунки підконтрольного підозрюваному товариства надійшли кошти реального сектору економіки на загальну суму 130 млн. грн.

Київська міська прокуратура

You may also like...