Експосадовець адміністрації Януковича Портнов подав до суду на hromadske через розслідування

Ексзаступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов подав до суду на hromadske через розслідування «Як віджимали Крим: ексклюзивні записи».

У своєму позові Портнов стверджує, що керівниця відділу журналістських розслідувань hromadske Ярослава Вольвач назвала його «проросійським діячем, колаборантом, зрадником, поплічником росії». Також, за твердженням Портнова, hromadske повідомило про те, що «позивач нібито курував окупацією Криму в інтересах росіян».

Таким чином, на думку позивача в розслідуванні «повідомлено про вчинення Портновим А. В. державної зради».

«У зв’язку з тим, що наведена інформація є неправдивою, принижує честь, гідність та ділову репутацію Портнова Андрія Володимировича, позивач з метою захисту своїх прав звернувся до суду з відповідним позовом», — сказано у позовній заяві.

За словами авторки розслідування Ярослави Вольвач, обвинувачення Портнова є маніпулятивними.

«Я не стверджувала, що Портнов є колаборантом, зрадником чи проросійським діячем, я лиш ставила питання — а чи можемо ми так його називати? Передусім я це зробила для того, щоб підкреслити абсурдність рішення Печерського районного суду, який у справі проти “Центру протидії корупції” став на бік Портнова і заборонив використовувати щодо нього ці слова. Що ж до ключового питання, яке у своєму позові Портнов обходить стороною, то це плівки, які свідчать про його ймовірну причетність до процесів, пов’язаних з окупацією Криму, і це питання мають перевіряти правоохоронні органи», — сказала Ярослава Вольвач.

Крім того, на думку Портнова, матеріал, оприлюднений hromadske є замовним.

«Обвинувачення Андрія Портнова у замовності матеріалу звучать дуже серйозно, але в реальності базуються на тому, що пост про наше розслідування був прорекламований нами ж на сторінці hromadske у Facebook. Так роблять чи не всі медіа для популяризації власного контенту. Тому насправді підозри у якійсь замовності — це просто смішно», — пояснила авторка розслідування.

Нагадаємо, 27 грудня 2023 року журналісти-розслідувачі hromadske випустили розслідування, яке базується на аудіозаписах періоду 2014 року.

You may also like...