Іноземця, який на пішохідному переході збив дитину, засуджено до 6 років позбавлення волі

Крім того, за рішенням суду винуватця позбавлено права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Дорожньо-транспортна пригода відбулась у червні минулого року у Дніпровському районі.

Поліцейські встановили, що керманич автомобіля “Део Нексія”, 2002 року народження, рухався із значним перевищенням швидкості у крайній правій смузі проїзної частини, яка призначена для руху громадського транспорту. Наближаючись до регульованого пішохідного переходу, водій проїхав на заборонений червоний сигнал світлофору та скоїв наїзд на 13-річного хлопця, який переїжджав пішохідний перехід на велосипеді.

Внаслідок автопригоди дитину у вкрай важкому стані госпіталізували до медичної установи. Заподіяні йому тілесні ушкодження, згідно проведеної судово-медичної експертизи, відносяться до категорії тяжких.

Тоді слідчі затримали фігуранта у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило тяжке тілесне ушкодження.

Днями Дніпровський районний суд міста Києва розглянув обвинувальний акт та виніс вирок, присудивши чоловіку шість років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...