Російського окупанта підозрюють у пограбуванні цивільних на Сумщині

Солдат РФ Ільясов Садиков підозрюється у порушенні законів та звичаїв війни.

За текстом підозри, село Жигайлівка Охтирського району Сумської області з 10 по 26 березня було окуповане російською армією.

Воєнні злочинці в Україні: скількох окупантів та за що засудили за рік  повномасштабного вторгнення - УКРАИНА КРИМИНАЛЬНАЯ

23 березня Садиков і ще четверо невстановлених поки солдатів увійшли у приватне домогосподарство. У будинку перебувало подружжя. Погрожуючи зброєю, людям сказали віддати гроші в іноземній валюті.

Для більшоі переконливості Садиков направляв на цивільних зброю і перезаряджав автомат. Для підкріплення своїх погроз Садиков наказав вивести господаря на подвір’я. Там солдати кілька разів вистрелили чоловікові над головою. Почувши постріли, жінка вибігла з будинку і почула, що окупанти поведуть її чоловіка на допит. У її присутності росіяни голосно сказали, що під час супроводу можуть також застосувати зброю. Злякавшись, жінка винесла солдатам 1000 гривень і 500 євро. Садиков гривні викинув, а 500 євро поклав собі в нагрудну кишеню, після чого пішов геть.

Садиков служить у мотострілецькому Червонопрапорному 1-му гвардійському Севастопольському Червонопрапорному ордена Олександра Невського полку імені 60-річчя СРСР Сухопутних військ Збройних сил Російської Федерації (військова частина 31135), має звання сержанта. // Судовий репортер

You may also like...