Судитимуть експосадовицю, яка отримала понад ₴300 тисяч зарплатні за «мертву душу»

Із квітня 2019 по вересень 2023 роки 63-річний рівнянин отримував кошти, хоча жодного дня на роботі не був. Аби приховати «схему», жінка переробила документи та визначила його підпорядкування безпосередньо за собою.

50-річна рівнянка, перебуваючи на посаді начальника комунального закладу, фіктивно влаштувала 63-річного жителя обласного центру до себе на роботу: підписувала табелі обліку робочого часу з неправдивою інформацією та передавала їх до бухгалтерії для нарахування йому заробітної плати. Кошти надходили на його банківську картку, яку посадовиця привласнила.

Своїми злочинними діями 50-річна рівнянка завдала майнової шкоди комунальному закладу на суму 333 455 гривень.

Протиправну діяльність зловмисниці викрили у січні цьогоріч. Одразу після реєстрації кримінального провадження посадовиця звільнилась за згодою сторін.

За процесуального погодження Рівненської окружної прокуратури слідчий Рівненського РУП повідомив рівнянці про підозру в розтраті та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 КК України). Суд задовольнив клопотання слідчого частково та обрав їй запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. Втім, правоохоронці подали апеляцію, тож суд змінив його на заставу, яку підозрювана сплатила.

Про підозру слідчі також повідомили і 63-річному рівнянину. Він перебуває під домашнім арештом.

У скоєному обвинувачена не зізнається, свою вину заперечує й збитки не відшкодувала. Проте слідчий, зібравши достатньо доказів, закінчив досудове розслідування та скерував матеріали кримінального провадження на розгляд суду.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області

You may also like...