Судитимуть приватного нотаріуса, який незаконно зареєстрував за ТОВ право власності на землі вартістю понад ₴53 млн.

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно приватного нотаріуса одного з нотаріальних округів Київщини за фактом зловживання своїми повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році приватний нотаріус з метою отримання неправомірної вигоди, здійснив несанкціоновану зміну інформації, яка міститься в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Возможно, это изображение текст

Він перереєстрував право приватної власності на дві земельні ділянки, розташовані у м. Вишгороді, з одного товариства на інше. Їх площа становить 4 га, вартість – понад 53 млн грн. При цьому обвинувачений достовірно знав, що вказані землі, відповідно до рішення суду, належать міській раді, а не товариству з обмеженою відповідальністю.

Відтак своїми діями приватний нотаріус спричинив шкоду державі на загальну суму понад 53 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська обласна прокуратура

You may also like...