Судитимуть рівняни, які створили фіктивне ОСББ та отримали понад ₴700 тис. «теплого» кредиту

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків, яким інкримінують шахрайство, підроблення документів, незаконне заволодіння, підробку та використання паспортів за попередньою змовою групою осіб, а також легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 357, ч. 3 ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що двоє рівнян, використовуючи привласнені та згодом підроблені паспорти громадян України, у 2020 році зареєстрували фіктивні ОСББ і ФОП та відкрили банківські рахунки.

Пізніше, використовуючи ці документи, вони оформили так званий «теплий» кредит, нібито для фінансування заходів з підвищення енергоефективності. Під виглядом заміни вікон ділки отримали 730 тис. грн кредиту, які потім перерахували з рахунку ОСББ на рахунок підприємця, таким чином привласнивши кошти. Один з обвинувачених потім майже усю суму зняв з рахунку, перевівши у неконтрольовану готівку.

Наразі обидва зловмисники перебувають під цілодобовим домашнім арештом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБ України в області та УСР в області ДСР НП України.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури

You may also like...