У киян крадуть речі з камер схову у супермаркетах, адміністрація «морозиться», поліція ігнорує

Двоє жителів столиці прийшли до супермаркету на Троєщині та залишили у скриньці продукти, придбані в іншому місці. А коли повернулися – майна не знайшли. Одразу побігли до охорони та викликати поліцію.

Про це йдеться в повідомленні видання “Великий Київ”. Учасники неприємного інциденту закликають інших споживачів добре подумати, перш ніж залишати майно в скриньках маркетів та передавати таку ж пораду іншим.

Прикро і повчально: у киян вкрали харчі з камери схову в маркеті – поліція шукати майно відмовилась

Подія сталася у маркеті “Сільпо”, розташованому на проспекті Червоної Калини (стара назва – Володимира Маяковського) в ТРЦ “Фестивальному”.

“Представники магазину навіть не вибачились за те, що їх шафки може відкрити хто завгодно і сказали викликати поліцію. Поки ми чекали поліцію, я подумки згадувала чи це кримінальний злочин чи адміністративний, бо залежить від суми викраденого. Зрозуміла що ст.51 КУпАП, тобто дрібна крадіжка”, – розповіла власниця викрадених харчів в групі Троєщина.

Жінка додала, що крадія побачили на камерах відеоспостереження, він перед проникненням до чужого сховку робив покупки в магазині. Виявилось, що ключі однакові та відчиняють усі скриньки:

“Тобто шанс його знайти є. Полісмени приїхали, послухали, посміхнулися і сказали: “Якщо у вас нічого цінного не вкрали, то нічим не зможемо допомогти”.

Жителі району постраждалих втішають – що не одні вони стали наївними жертвами крадіїв під час візиту до маркетів.

У покупця іншого магазину Олексія так поцупили документі, які він довірливо залишив у скриньці.

“В “Екомаркеті” викрали барсетку з грошима документами, правами, на камерах жіночка років 50. Поліція розводить руками: “У нас вбивства, у нас серйозна робота, а це уйня, займайтеся самі”. Проблеми утопающего – це його проблеми, бо поліція зараз для мобілізації громадян і .(крапка)”.

Інша відвідувачка маркету поділилася, що свідомо не зберігає майно в скриньках перед входом:

“Я в маркеті кладу свої речі в корзинку, підходжу до охорони і кажу: “Лишати не буду”. І він нічого сказати не може”.

Ра

You may also like...