У Києві затримали двох підозрюваних у крадіжках з банкоматів, ювелірних крамниць та терміналів самообслуговування на ₴12 млн.

Більшість крадіжок вчинялись у торгівельних центрах Святошинського району за однаковою схемою. Наразі одному з підозрюваних інкриміновано 5 епізодів, іншому – один.

Так, з сейфу магазину ювелірних прикрас, що знаходиться у торгівельному центрі, вночі викрали прикрас на понад 9 млн гривень.

Згодом з приміщення перукарні шляхом зламу вкрали 12 тис. гривень та майно перукарні на 14 тис. гривень.

Наступного разу чоловік вночі через дах торгівельного центру потрапив у приміщення, де був банкомат. Спеціальними інструментами він зламав стінку банкомату та викрав понад 377 тис. гривень.

З обміну валют в іншому торгівельному центрі, куди чоловік також пробрався вночі, зникло понад 300 тис. гривень.

Затримали його вже разом зі спільником під час спроби злому ще одного банкомату. Так, взявши рації, один із чоловіків, зламавши двері, потрапив у торгівельний центр, інший спостерігав за ситуацією із сусіднього будинку та мав інформувати про небезпеку. Коли один зі спільників намагався зламати банкомат, де було майже 2 млн гривень, спрацювала сигналізація і він почав тікати, заховавшись на даху торгівельного центру.

Під час обшуків у затриманих вдома знайшли ювелірні прикраси, викрадені мобільні телефони, незначні суми грошей та знаряддя, за допомогою яких вони зламували сейфи, банкомати та двері. Чоловіки неодноразово були засуджені за аналогічні злочини.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 36-річному чоловіку у скоєнні серії крадіжок з банкоматів, терміналів самообслуговування, ювелірних крамниць, а також його 46-річному спільнику (ч. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 185 КК України).

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 5,3 млн гривень – основному фігуранту та 450 тис. грн його поплічнику.

Перевіряється підозрюваних зловмисників до вчинення інших злочинів.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...