У столиці судитимуть жінку, яка за гроші обіцяла допомогти переселенці отримати соціальне житло

Киянка пропонувала за грошову винагороду вплинути на рішення посадових осіб КМДА для отримання тимчасового житла вимушеній переселенці з Луганської області. За скоєний злочин їй загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, кримінальне правопорушення викрили слідчі за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури та за оперативного супроводження співробітників СБУ ГУ в Києві та Київській області.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом отримання 48-річною місцевою мешканкою неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення службовими особами Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА щодо отримання житла від держави внутрішньо переміщеній особі.

Як розповіла слідча Шевченківського управління поліції Олена Яремчук, до порушниці за допомогою звернулась переселенка, яка через збройну агресію росії була змушена покинути власну оселю в Луганській області:

«Киянка пообіцяла вплинути на службовців міської адміністрації, щоб жінка в подальшому гарантовано отримала тимчасове житло за соціальною цільовою програмою. Свою послугу вона оцінила у шість тисяч доларів. Ми затримали фігурантку у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі їй частини коштів у сумі трьох тисяч доларів».

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом. На час слідства зловмисниця перебувала під вартою.

Нині досудове розслідування у кримінальному провадженню завершено. Обвинувальний акт слідчі скерували до Шевченківського районного суду міста Києва. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...