Х «цілує» Хамас куди тільки може достати

Центр протидії цифровій ненависті (CCDH) опублікував новий звіт у вівторок, у якому йдеться про те, що X (колишній Twitter) не видаляє публікації, які порушують власні правила спільноти щодо дезінформації, антисемітизму, ісламофобії та іншої мови ненависті. 31 жовтня дослідники дослідження CCDH повідомили модераторам X про 200 «ненависних» дописів про війну Ізраїлю та ХАМАС, які порушували правила платформи, виявивши, що 98 відсотків дописів залишалися доступними після семи днів обробки звітів.

За даними CCDH, дописи, які в основному пропагували нетерпимість і підбурювали до насильства проти мусульман, палестинців і євреїв, були зібрані зі 101 окремого облікового запису X. Лише один обліковий запис було призупинено через їхні дії, а дописи, які залишилися опублікованими, на момент публікації звіту набрали 24 043 693 перегляди. Це слідує за попереднім звітом CCDH у вересні щодо мови ненависті, у якому X стверджував, що організація неправильно представила, скільки користувачів переглянули вміст, що пропагує ненависть. X подав позов проти CCDH у липні на початку цього року через претензії, що організація «незаконно» збирала дані X для створення «недосконалих» досліджень платформи.

Х цілує Хамас куди тільки може достатиСорок три з 101 облікових записів X у дослідженні CCDH було перевірено, що означає, що алгоритм платформи підвищує видимість їхніх публікацій

Варто також зазначити, що 43 із 101 облікових записів X у дослідженні були перевірені. Користувачі, які сплачують місячну підписку на X Premium у розмірі 8 доларів США за перевірку користувачів, також отримують переваги від алгоритмів, які покращують видимість їхніх публікацій, що призвело до того, що інші дослідження припускають, що перевірені користувачі X є «суперрозповсюджувачами дезінформації».

У заяві для The Verge керівник відділу бізнес-операцій X Джо Бенаррох сказав, що вчора компанію повідомили про звіт CCDH і наказав користувачам X прочитати нову публікацію в блозі , в якій докладно описано «проактивні заходи», які вона вжила для підтримки безпека платформи під час триваючої війни між Ізраїлем і Хамасом, включаючи видалення 3000 облікових записів, пов’язаних із насильницькими організаціями в регіоні, і вжиття заходів щодо понад 325 000 елементів вмісту, які порушують умови обслуговування. X не уточнив у цьому блозі, скільки часу знадобилося для видалення образливих дописів і облікових записів після повідомлення про них.

«Згідно з тим, що ми знаємо, CCDH стверджуватиме, що публікації не будуть «задіяні», якщо облікові записи, у яких вони розміщені, не призупинено. X публічно заявив, що ми призупиняємо облікові записи лише за серйозні порушення наших правил», — сказав Бенаррок. «Більшість дій, які виконує X, стосуються окремих публікацій, наприклад, обмежує доступ до публікації». X стверджує, що, вирішивши вимірювати лише призупинення облікових записів, CCDH не точно представив свої зусилля з модерування, і закликав організацію «спочатку співпрацювати з X», щоб забезпечити безпеку спільноти X. // Дмитро Сизов, internetua.com

You may also like...