Лідер угорської опозиції доставив допомогу постраждалій від російських ударів дитячій лікарні Києва

Угорський опозиційний політик Петер Мадяр, головний суперник прем’єр-міністра Віктора Орбана, в середу, 10 липня, доставив допомогу дитячій лікарні Києва, яка постраждала від російських атак.

Про це повідомляє Reuters.

Угорська партія Tisza зібрала близько 15 мільйонів форинтів ($41 276,83) і зібрала медичне приладдя та продукти харчування, пожертвувані угорцями.

“Це було раптове рішення після того, як ми побачили жорстоку російську ракетну атаку”, – сказав Мадяр журналістам перед від’їздом до Києва.

Минулого тижня Орбан відвідав Київ, а потім Москву в рамках, як він каже, “мирної місії”. Його зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним викликала різку критику з боку деяких європейських союзників.

“Прем’єр-міністру дозволено подорожувати світом і вдавати, що він створює мир… але ми віримо в дії замість того, щоб тричі літати навколо світу. Ми різні”, – сказав Мадяр.

Проте він додав, що погоджується з урядом, що жодні постачання зброї в Україну не повинні проходити через Угорщину чи з її допомогою, оскільки це може зробити угорську спільноту в Україні мішенню, але інші країни мають суверенне право надсилати зброю Києву. // Букви

You may also like...