Запорізькі поліцейські припинили діяльність двох «наркоаграріїв»

Чоловіки вирощували нарковмісні рослини у своїх домоволодіннях. Житель Запорізького району облаштував у дворі теплицю, оснащену спеціальною системою освітлення та вентиляції, а правопорушник з обласного центру зрощував канабіс у горщиках просто неба. Правоохоронці провели обшуки за адресами фігурантів та вилучили нарковрожай «на корню».

Працівники відділення № 2 (Вільнянськ) Запорізького райуправління поліції отримали оперативну інформацію про те, що раніше судимий за наркозлочин 54-річний житель села Люцерна за місцем проживання вирощує заборонені рослини.

13 серпня співробітники територіального підрозділу поліції разом із кінологами ГУНП в області провели санкціонований обшук за адресою фігуранта. У господарській будівлі правоохоронці виявили спеціально обладнану освітлювальними лампами та поливною системою теплицю, де зростали 11 кущів канабісу з ознаками культивування.

Цього ж дня працівники відділу № 4 (Комунарський) Запорізького райуправління поліції за силової підтримки спецпризначенців БПОП провели санкціонований обшук за місцем мешкання 40-річного містянина. На подвір’ї приватного домоволодіння поліцейські виявили 20 зрощених кущів канабісу, пакування із насінням, а також електронні ваги та пристрої для паління.

Всі речові докази правоохоронці вилучили та направили на експертні дослідження, за результатами яких діям правопорушників буде надано остаточну правову кваліфікацію.

За фактами правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження. Процесуальне керівництво в досудовому розслідуванні здійснюють Запорізька та Шевченківська окружні прокуратури.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...