Повідомлено про підозру уродженцю Запорізької області, який воює на боці окупантів

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру жителю Запорізької області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

У ході слідства встановлено, що 33-річний чоловік навесні 2023 року добровільно вступив до незаконного збройного формування «диверсионно-разведывательная бригада «Днепр» мвд рф» та отримав позивний «Гога».

З травня 2023 року по січень 2024 року підозрюваний зі зброєю в руках брав  безпосередню участь у силовому опорі правоохоронним органам України та військовослужбовцям ЗСУ  у районі лінії бойового зіткнення у Запорізькій та Херсонській областях.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України підозрюваного оголошено в розшук.

Спеціальне досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводиться слідчими УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкц ія ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

You may also like...